Node.js Developer

Naar de Node.js vacature

Hi, ik ben Willem

Backend, of meer specifiek Node.js, developer bij icapps en een lichte sport addict in het dagelijkse leven. Als Node.js developer werk ik onder de motorkap van een product. Dat betekent dat ik aan alles werk wat je in de applicatie zelf niet ziet, denk aan het bouwen van backends en het leggen van API’s die ervoor zorgen dat alles mooi integreert met iOS, Android en web applicaties. Zo zorg ik er mee voor dat alles in de juiste structuur teruggestuurd wordt naar de frontend, het deel dat de gebruiker dus te zien krijgt. Mijn vrije tijd breng ik vaak al sportend door, ik loop, fiets en zwem heel graag en af en toe verdiep ik mij eens in boeken.

willen node.js developer job

icapps is voor mij…

Eén groot feest! Ooit ben ik bij icapps begonnen na mijn stage. Ik weet nog goed dat ze op KDG een presentatie gaven en het filmpje van het teamweekend toonden. Ja, dan was ik natuurlijk direct verkocht! Mijn stage verliep vlot en ik kreeg nadien een vast contract aangeboden. En ja, die teamweekends, die voldoen aan de verwachtingen ;)

Node.js developer willem

Een greep uit mijn icapps leven

Mijn takenpakket bij icapps is heel gevarieerd. Ik zit niet de hele dag in mijn eentje te developpen maar werk nauw samen met collega’s uit het web team, met projectmanagers en met collega engineers uit bijvoorbeeld het React native, iOS en Android team. Daarnaast heb ik vaak contact met klanten, wat voor mij echt aanvoelt als de ideale combinatie.

Waar ik dagelijks mee bezig ben is met onder andere unit, integration en contract testing. Bouwen van Web-services, database-platformen als PostgreSQL, mongoDB, … , command-line tools, opzetten van frameworks in Express.js, en Nest.JS, zijn allemaal zaken die geen geheimen meer voor mij hebben. Al moet ik wel zeggen dat dat wel gegroeid is doorheen de jaren, mede dankzij de goede begeleiding bij icapps.

TADAAM willem node.js

De leukste en minder leuke aspecten van mijn job?

Dagelijks samenwerken met collega's. Verschillende, uiteenlopende projecten. Doorgroeimogelijkheden.

De Teamspirit bij icapps #vuistje!

Ook hebben we de kans om interessante conferenties mee te pikken, denk aan GIT conference in Barcelona en Node.JS conferentie in Schotland. Uiteraard ben ik ook fan can de icapps team weekends.


Een minder leuk aspect? Ik ben niet de grootste scrum fan.

Als ik mezelf zou moeten scoren:

Willem node.js scorecard